Diaľničiari budú vyvážať nebezpečné odpady zo stredísk

Budúci dodávateľ bude zabezpečovať plynulý odber, odvoz a zhodnocovanie či zneškodňovanie nebezpečných odpadov zo stredísk správy a údržby, ako aj špecializovaných činností Národnej diaľničnej spoločnosti. Predpokladaná cena za poskytovanie týchto služieb počas štyroch rokov je osemstotisíc eur bez dane z pridanej hodnoty.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) vyhlásila verejnú súťaž na zabezpečenie plynulého odberu, odvozu a zhodnocovanie, resp. zneškodňovanie nebezpečných odpadov zo stredísk správy a údržby diaľnic a rýchlostných ciest a zo strediska špecializovaných činností. Predpokladaná cena za tieto služby počas štyroch rokov je osemstotisíc eur bez dane z pridanej hodnoty (960 tis. eur vrátane dane).

Uchádzači môžu predkladať ponuky do 11. apríla, dodávateľ má vzísť z následnej elektronickej aukcie. Jednou z podmienok účasti je napríklad poskytnutie uvedených služieb v predchádzajúcich troch rokoch v celkovom objeme minimálne šesťstotisíc eur bez dane. Potrebné je tiež predložiť zoznam strojného a technického vybavenia pre plnenie zákazky či potvrdenie na prepravu nebezpečného odpadu v súlade s platnými predpismi Európskej dohody o medzinárodnej cestnej preprave nebezpečných vecí – Dohoda ADR.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

Súvisiace články

Aktuálne správy