Zisk firmy AB InBev v štvrtom kvartáli stúpol o 6,6 %

Vo štvrtom kvartáli minulého roka spoločnosť AB InBev vykázala rast zisku pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) o 6,6 % na sumu 4,31 mld. USD.

Spoločnosť Anheuser-Busch InBev (AB InBev), ktorá je najväčším producentom piva na svete, vykázala v štvrtom kvartáli minulého roka zisk, ktorý nenaplnil očakávania. Pod slabší výsledok sa podpísal najmä klesajúci trhový podiel a nižšie marže v USA. V období mesiacov októbra až decembra minulého roka zisk spoločnosti pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) stúpol o 6,6 % na sumu 4,31 mld. USD. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila agentúra Reuters, však odhadovali, že bude v hodnote 4,73 mld. USD. Aj napriek nižšiemu zisku sa spoločnosť rozhodla zvýšiť celkové dividendy z troch eur na 3,60 eura za akciu. Trhoví analytici očakávali výšku dividend na úrovni 3,30 eura za akciu.

V tomto roku spoločnosť AB InBev prognózuje lepší výsledok v USA, ďalší dobrý rok v Mexiku, očakáva však náročné prostredie v Brazílii a v Číne. Producent piva AB InBev neposkytol nové informácie o plánovanom prevzatí konkurenčnej spoločnosti SABMiller za 100 mil. USD. Spoločnosť zopakovala, že očakáva uzavretie obchodu v druhej polovici roka. Prevzatím konkurenčnej firmy AB InBev plánuje posilniť svoje postavenie v Afrike a v Latinskej Amerike, keďže tradičné trhy klesajú v dôsledku rastúceho záujmu spotrebiteľov o produkty malých miestnych pivovarov a o kokteily.

(1 EUR = 1,1027 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy