Siemens chce prepúšťať v divízii citlivej na ceny ropy

Viac ako tisíc pracovných miest firma zruší, prípadne premiestni v divízii vyrábajúcej vybavenie pre ťažobné spoločnosti a firmy, ktoré robia vrty.

Nemecká spoločnosť Siemens zruší, prípadne premiestni do iných krajín viac ako tisíc pracovných miest v divízii vyrábajúcej vybavenie pre ťažobné spoločnosti a firmy, ktoré robia vrty. Dôvodom je to, že nízke ceny ropy spôsobujú pokles kapitálových výdavkov. V nedeľu o tom informoval nemecký denník Handelsblatt s odvolaním sa na svoje zdroje.

 

Spoločnosť pristupuje podľa denníka k škrtom vzhľadom na to, že kapacity divízie sú slabo využívané. Siemens odmietol situáciu komentovať. Od polovice roku 2014 sa ceny ropy znížili o 70 %. To je pre klientske firmy impulz, aby obmedzovali napríklad objednávky produktov, ktoré zhotovuje divízia spoločnosti Siemens.

Firma pôsobí aj na slovenskom trhu. Skupinu Siemens na Slovensku tvoria firmy Siemens, s. r. o., Siemens Program and System Engineering, s. r. o., Siprin, s. r. o., SAT Systémy automatizačnej techniky, spol. s r. o. a OEZ Slovakia, spol. s r. o.

Súvisiace články

Aktuálne správy