Britský denník odporúča výlety do Vysokých Tatier

Vysoké Tatry sa dostali do rebríčka desiatich top destinácií britského denníka The Gaurdian na najlepšie dobrodružné výlety v Európe. Autorka v článku napríklad uvádza, že tatranská turistika je lacnejšou alternatívou Álp a chodníky v Tatrách ponúkajú prechádzky s 20 vrcholmi vyššími ako 2500 metrov v celkovej dĺžke 26 kilometrov.
„Zaradenie slovenských turistických destinácií v podobných rebríčkoch je skvelým spôsobom, ako prilákať na Slovensko viac turistov,“ konštatovala generálna riaditeľka Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) Marta Kučerová.
Počet britských návštevníkov na Slovensku sa pritom podľa aktuálnej štatistiky od januára do októbra 2015 medziročne zvýšil o 40 %. „Viac Britov môže v tomto roku prísť na Slovensko aj vďaka podobným správam,“ dodala Kučerová.
SACR tiež pripomína, že Slovensko sa môže pochváliť sieťou 14.000 kilometrov značených turistických chodníkov a 14.000 kilometrov značených cyklotrás. Turisti si tak môžu prísť na svoje nielen vo Vysokých Tatrách, ale aj v ďalších slovenských pohoriach a v národných parkoch.
„Nie je to po prvý raz, čo sa Slovensko dostalo medzi odporúčané destinácie. V minulom roku priniesli tip na výlety vo Vysokých Tatrách americké noviny LA Times a na lyžovačku na Slovensku pozývali britské noviny The Times,“ vymenoval hovorca SACR Martin Šebesta. Zároveň podľa jeho slov odporúčania na dovolenku na Slovensku v minulosti priniesli aj cestovateľské portály CNN, BBC, The Economist, TripAdvisor či Lonely Planet.
Okrem turistiky vo Vysokých Tatrách The Guardian v článku podľa SACR odporúča čitateľom aj jazdu na koni v Turecku, dlhé výpravy na Balkáne, výlet za divokými zvieratami v Španielsku, cyklistiku v Rumunsku, morský kayaking v Estónsku, výlet kaňonom na Korzike, potápanie na Islande, horský výlet v Nórsku i lezenie po ľadopádoch vo Švajčiarsku.

Súvisiace články

Aktuálne správy