Slovenská sporiteľňa podpísala novú úverovú linku s Európskou investičnou bankou

Zmluvu o úverovej linke v objeme 50 miliónov eur podpísala v týchto dňoch Slovenská sporiteľňa s Európskou investičnou bankou (EIB).

Zmluvu o úverovej linke v objeme 50 miliónov eur podpísala v týchto dňoch Slovenská sporiteľňa s Európskou investičnou bankou (EIB). Malé a stredné podniky, veľké firmy a klienti z verejného a neziskového sektora tak majú v novom roku opäť príležitosť získať výhodné zdroje financovania so zníženou úrokovou sadzbou až do 0,35 % ročne oproti bežnému úveru.
Maximálna výška úveru je 12,5 milióna eur, celkové projektové náklady nesmú presiahnuť 25 miliónov eur. Minimálna doba splatnosti úveru je od 2 do 5 rokov a doba implementácie projektu od 3 do 5 rokov podľa typu klienta.

O finančné prostriedky z úverovej linky EIB budú môcť klienti požiadať vo všetkých firemných centrách Slovenskej sporiteľne už od januára 2016.
Úverové prostriedky môžu byť použité ako investičné zdroje, alebo ako prevádzkový kapitál. Požiadať o ne môžu malé a stredné podniky, veľké firmy aj klienti z verejného a neziskového sektora – napríklad mestá a obce.

EIB je banka Európskej únie financovaná z pôžičiek na kapitálových trhoch a z vkladov akcionárov – členských štátov EÚ. Krytie členskými štátmi EÚ poskytuje EIB najvyšší možný úverový rating (AAA) na kapitálových trhoch, vďaka čomu môže získať finančné prostriedky za veľmi dobrých podmienok, a tak ďalej poskytovať podporu cez zvýhodnené podmienky financovania klientom.
Úlohou EIB je prispievať k integrácii, vyváženému rozvoju, ekonomickej a sociálnej kohézii členských štátov EÚ. Slovenská sporiteľňa spolupracuje s EIB od roku 2004.
TASR informovala Slovenská sporiteľňa.

Súvisiace články

Aktuálne správy