Verejnú súťaž na prenájom hájovne na Červenej studni zopakujú

Mesto Banská Štiavnica vyhlási opakovanú obchodnú verejnú súťaž (OVS) na prenájom hájovne na Červenej studni. Na tohtotýždňovom rokovaní mestského zastupiteľstva o tom rozhodli mestskí poslanci.
Prvú OVS vyhlásilo mesto ešte koncom októbra tohto roka. Doručené boli dva návrhy, z ktorých jeden nespĺňal podmienky súťaže. Samospráva sa preto rozhodla prvú súťaž zrušiť a vyhlásiť ju opakovane za nezmenených podmienok.
„Súťaž bude vyhlásená 16. decembra 2015 s uzávierkou ponúk do 3.2.2016 o 15.00 h. V rovnaký deň zasadne aj komisia o 15.15 h a Mestské zastupiteľstvo bude rozhodovať v tejto otázke v mesiaci február 2016,“ uviedol Rastislav Marko z banskoštiavnického Mestského úradu.
Objekt Hájovne na Červenej studni by mal v budúcnosti slúžiť turistom a prispieť k podpore cestovného ruchu v tejto lokalite. Prenájom objektu mesto podmienilo jeho ďalším využitím v rámci cestovného ruchu. Samospráva chce, aby tu vzniklo zariadenie pre turistov, kde by bola informačná služba, sociálne zariadenia, občerstvenie, úschovňa a podobne. Nájomca by mal priestory upraviť na vlastné náklady, tie budú potom kompenzované nájomným.

Súvisiace články

Aktuálne správy