Hrozba teroristických úrokov má negatívny vplyv na nemeckú burzu

Narastajúce obavy z potenciálnej vlny teroristických úrokov v Európe majú negatívny vplyv na nemecký akciový trh. Kľúčový nemecký index Dax dopoludnia klesol o 0,75 % na 10.889,04 bodu. Informovala o tom agentúra DPA.
Dax nemal ani v uplynulých obchodných dňoch jasné smerovanie z dôvodu meniacich sa očakávaní týkajúcich sa menovej politiky.
Index MDax, na ktorom sú kótované stredne veľké nemecké firmy, dnes oslabil o 0,61 % na 21.044,28 bodu a technologický index TecDax sa znížil o 0,35 % na 1816,75. Kľúčový index akcií eurozóny EuroStoxx 50 stratil takmer jedno percento.
Po prudkom utorkovom (17. 11.) posilnení, keď Dax uzavrel tesne pod hranicou 11.000 bodov, investori vyberali zisky, uviedol analytik firmy Broker IG Gregor Kuhn.
Na indexe Dax padla akcia Linde o 2,53 %. Týmto spôsobom reagovala na prevzatie v odvetví. Druhý najväčší výrobca technických plynov Air Liquide chce kúpiť amerického konkurenta Airgas. Ak sa akvizícia dokončí, francúzsky koncern predbehne Linde a stane sa lídrom v odvetví.

Súvisiace články

Aktuálne správy