Akcia Volkswagenu sa postupne stabilizuje, jej pokles sa spomalil

Siedmy obchodný deň po vypuknutí emisného škandálu Volkswagenu (VW) sa zdá, že investori sa pomaly upokojili. Pokles akcií je dnes menej prudký ako v predchádzajúcich dňoch. Zatiaľ však nemôžeme hovoriť o zotavovaní. Informovala o tom agentúra DPA.
Okolo poludnia sa prioritná akcia VW, kótovaná na indexe Dax, predávala po 98,01 eura, čo je o 1,30 % menej ako v pondelok (28.9.) na konci obchodovania.
Ďalšie negatívne vyjadrenia analytikov a to, že akcia Volkswagenu bola vyradená pre emisný škandál indexu Dow Jones Sustanability, dnes ráno stlačili cenu akcie koncernu až na 94,36 eura, čo bolo najmenej za 4 roky.
Pred vypuknutím škandálu sa akcia VW predávala po 162,40 eura. Aktuálne je jej hodnota o 40 % nižšia. Burzová hodnota koncernu sa doteraz prepadla o 28 miliárd eur na asi 49 miliárd eur.
Analytik americkej investičnej banky Goldman Sachs Stefan Burgstaller uviedol, že ďalší vývoj kurzu akcie VW ovplyvní veľká neistota, a to nielen ohľadom nákladov spojených so zvolávaním áut, ktorých sa týka emisný škandál, ale aj skeptického postoja týkajúceho sa budúcnosti dieselových áut.

Súvisiace články

Aktuálne správy