Komplexná rekonštrukcia železničného zvršku v úseku trate…

Komplexná rekonštrukcia železničného zvršku v úseku trate Jablonica- Senica Začiatok výlukových prác je plánovaný od 17.09.2015 do 4.11.2015.Bratislava 18.

Komplexná rekonštrukcia železničného zvršku v úseku trate Jablonica- Senica

Začiatok výlukových prác je plánovaný od 17.09.2015 do 4.11.2015.
Bratislava 18. septembra (TASR) – Jedná sa o komplexnú rekonštrukciu železničného zvršku dodávateľským spôsobom. Akciu v súlade s investičným plánom zabezpečujú ŽSR. Dôvodom rekonštrukčných prác je zastaraný typ železničného zvršku z roku 1965.
Vo výluke budú realizované nasledovné práce:
– Komplexná rekonštrukcia železničného zvršku materiálom užitým – Čistenie a doplnenie koľajového lôžka – Pokládka koľajových polí – Smerová a výšková úprava koľaje podľa TP (technického projektu) – Zváranie koľajní a zriadenie BK (bezstykovej koľaje) – Úprava trolejového vedenia a ukoľajnenia – Osadenie novej výstroje trate (staničníky, rýchlostníky, pískače)
Finančné náklady použité na rekonštrukciu predstavujú sumu 2.889.540 eur.
Železničná doprava je počas výlukových prác nahradená autobusovou dopravou.

ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku rekonštrukčných prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Informáciu TASR poskytla Martina Pavliková, hovorkyňa ŽSR.

Súvisiace články

Aktuálne správy