Zahraniční turisti oceňujú kvalitu a úroveň značenia turistických chodníkov

Turistika po slovenských horách a prechádzky v prírode sú veľkým lákadlom aj pre zahraničných turistov. Podľa Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) je tak turistika stálou a významnou súčasťou ponuky pri propagovaní možností aktívnej dovolenky na Slovensku. Návštevníci zo zahraničia pritom podľa hovorcu SACR Martina Šebestu slovenské turistické chodníky vyzdvihujú.
„Zahraniční návštevníci mimoriadne oceňujú kvalitu a vynikajúcu úroveň značenia turistických chodníkov,“ opísal Šebesta pre TASR. V zahraničí nie je podľa jeho slov taký rozvinutý systém turistického značenia so štyrmi farbami na rozlíšenie turistických trás.
„Taktiež vysoko hodnotia hustú sieť chodníkov s dĺžkou viac ako 14.000 kilometrov,“ dodal Šebesta. Tým, že je viac ako 40 % Slovenska zalesnených, vytvárajú sa pre turistiku veľmi dobré podmienky.
Najväčší záujem o turistiku v slovenských horách prejavujú podľa SACR najmä turisti z európskych krajín, ktorým dominuje Česká republika, Poľsko či Nemecko. „Z mimoeurópskych krajín sa o turistiku po horách zaujímajú návštevníci z USA,“ doplnil Šebesta.

Súvisiace články

Aktuálne správy