Dve firmy žiadajú od štátu investičnú pomoc v celkovej výške 4,55 mil. eur

Dve spoločnosti s ručením obmedzeným, a to Konfektion E–SK a Sisme Slovakia, žiadajú od štátu investičnú pomoc v celkovej hodnote 4,55 milióna eur. Vyplýva to zo zverejnených návrhov Ministerstva hospodárstva (MH) SR na jej poskytnutie.
Konfektion E–SK, s. r. o., Prešov, požaduje na realizáciu investičného zámeru rozšírenia existujúceho závodu na výrobu káblových zväzkov pre senzoriku spalín pre ostatné poľnohospodárske a stavebné stroje s dieselovým motorom v lokalite Prešova investičnú pomoc v hodnote 2,80 milióna eur vo forme úľavy na dani z príjmu.
Sisme Slovakia, s. r. o., Malý Krtíš, žiada investičnú pomoc na realizáciu investičného zámeru „Diverzifikácia výroby existujúceho závodu v Malom Krtíši“ v hodnote 1,75 milióna eur, a to na obstaraný dlhodobý a nehmotný majetok v sume 400.000 eur a vo forme úľavy na dani z príjmu vo výške 1,35 milióna eur.
„Cieľom investičného zámeru (Sisme) je zavedenie novej výroby elektrických motorov pre práčky. Realizácia investičného zámeru vo výške 5 miliónov eur je rozložená na obdobie rokov 2015 a 2016. V priamej súvislosti s investičným zámerom sa do konca roku 2018 vytvorí 70 nových pracovných miest,“ doplnilo MH SR.
Konfektion E – SK má jediného spoločníka, a to spoločnosť Konfektion E Elektronik GmbH so sídlom v nemeckom Kressbergu. Firma je členom skupiny Amphenol Corporation so sídlom v USA, ktorá je druhým najvýznamnejším výrobcom elektronických súčiastok a zariadení na svete. Navrhuje, vyrába a obchoduje s elektrickými, elektronickými a optickými konektormi, koaxiálnymi a žilovými káblami a prepojovacími systémami.
Sisme Slovakia je dcérska spoločnosť talianskej Sisme S.p.A., bola založená v roku 2007 ako spoločnosť zameraná na výrobu rotorov a statorov pre hermetické a polohermetické kompresory pre európsky trh.

Súvisiace články

Aktuálne správy