Utečenci v Nemecku: 360 eur vreckové, ale aj príspevok na potraviny, ubytovanie, oblečenie a zdravotnú starostlivosť

, ČTK Foto: SITA

Predstavitelia nemeckých vládnych strán, teda konzervatívnej únie CDU / CSU a sociálnej demokracie SPD, sa dohodli na rozsiahlom balíku opatrení pre azylovú politiku, okrem iného na navýšenie pomoci utečencom o niekoľko miliárd eur. S odvolaním sa na zdroje vo vládnej koalícii o tom informovala agentúra DPA.

Šéf sociálnodemokratických poslancov Thomas Oppermann na Twitteri uviedol, že je spokojný. "Dobré výsledky. Podrobnosti dopoludnia," napísal.

DPA uviedla, že podľa uniknutých informácií sa stranícki predáci zhodli na tom, aby žiadatelia o azyl v úvodnej fáze prijímania dostávali miesto vreckového vecnú pomoc. Vyplácanie hotovosti bolo doteraz vnímané ako konfliktný bod medzi úniou CDU / CSU a SPD.

Podľa azylového zákona majú vysídlenci v Nemecku právo na príspevok na potraviny, ubytovanie, oblečenie a zdravotnú starostlivosť. Nemecko im ale pre tieto účely nedáva peniaze, ale poskytuje im pripísané poukážky alebo im priamo dané veci zabezpečuje. Okrem toho majú žiadatelia o azyl nárok na mesačnú vreckové, jeho priemerná výška je 360 ​​eur.

 Nemecko minulý víkend prijalo takmer 20 000 utečencov, ktorí do krajiny prišli z Maďarska cez Mníchov. Celkom v tomto roku nemecké úrady očakávajú 800 000 žiadateľov o azyl.

Súvisiace články

Aktuálne správy