Tesco má tri ponuky na odkúpenie juhokórejských aktív

Záujemcami o kúpu sú Affinity Equity Partners a KKR & Co, Carlyle Group LP a taktiež MBK Partners. Hodnota ponúk sa podľa jedného zo zdrojov pohybuje okolo hranice 7 bil. juhokórejských wonov.

Spoločnosť Tesco dostala tri záväzné ponuky na odkúpenie juhokórejskej divízie. Záujemcami o kúpu sú Affinity Equity Partners a KKR & Co, Carlyle Group LP a taktiež MBK Partners. Informovala o tom agentúra Reuters. Hodnota ponúk sa podľa jedného zo zdrojov pohybuje okolo hranice 7 bil. juhokórejských wonov. Tesco pravdepodobne tento týždeň vyberie preferované ponuky. Pondelok bol posledným dňom na podávanie ponúk. Spoločnosti Tesco, MBK Partners, KKR a Affinity odmietli situáciu komentovať.

 

Na Slovensku Tesco pôsobí od roku 1996 prostredníctvom spoločnosti Tesco Stores SR, a. s. Tá prevádzkuje viac ako 150 obchodov, pričom v poslednom čase expanduje najmä s formátom supermarketov s menšou predajnou plochou. So svojimi viac ako 10-tisíc zamestnancami patrí Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.

(1 EUR = 1 389,25 KRW)

Súvisiace články

Aktuálne správy