Prevádzkový zisk firmy Henkel stúpol o 14 %

Za druhý štvrťrok nemecký výrobca spotrebných chemických produktov vykázal zisk pred úrokmi a zdanením (EBIT) v sume 768 mil. eur

Nemecká skupina Henkel vyrábajúca spotrebné chemické produkty v druhom štvrťroku dosiahla rast prevádzkového zisku o 14 %. Pomohol tomu dobrý dopyt po čistiacich prostriedkoch a lepidlách v nových trhových ekonomikách. Henkel za apríl až jún vykázal upravený zisk pred úrokmi a zdanením (EBIT) v sume 768 mil. eur. Tržby v druhom kvartáli stúpli o 13,5 % na 4,695 mld. eur. Tieto výsledky sú v súlade s očakávaniami analytikov.

Organický rast tržieb v segmente lepidiel, ktorý sa na tržbách spoločnosti podieľa polovicou, sa však v druhom štvrťroku v porovnaní s januárom až marcom spomalil. Dôvodom bol hlavne slabší dopyt na severoamerickom trhu, ktorý je pre Henkel kľúčový. „Očakávame, že terajšie náročné globálne ekonomické prostredie bude pretrvávať,“ uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ firmy Henkel Kasper Rorsted. Spoločnosť zároveň potvrdila, že za celý rok 2015 očakáva rast organických tržieb o 3 až 5 %.

Henkel pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Henkel Slovensko, ktorá bola založená v októbri 1991, vtedy ešte pod názvom Henkel-Palma ako spoločný podnik rakúskej spoločnosti Henkel Austria a vtedajšieho štátneho podniku Palma. Spoločnosť Henkel Slovensko je súčasťou Henkel Central Eastern Europe.

Súvisiace články

Aktuálne správy