V 1. polroku investovala do opráv vozoviek diaľnic vyše 1,7 milióna eur

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) opravila v 1. polroku tohto roka vozovky na viac ako 30 kilometroch diaľnic, rýchlostných ciest a ciest prvej triedy, ktoré spravuje. V prepočte na metre štvorcové ide o viac ako 215.000 štvorcových metrov opravenej vozovky.
Podľa hovorkyne NDS Evy Žgravčákovej tak diaľničiari investovali do opráv za prvých šesť mesiacov tohto roka vyše 1,7 milióna eur. Opotrebovaný povrch vozovky sa vymenil na severovýchodnej diaľnici D1, na Liptove či na diaľničnom privádzači k D1 v Košiciach. „Nový koberec dostali aj cesty prvej triedy I/11 v okolí Čadce a I/50 medzi Moldavou nad Bodvou a Čečejovcami,“ vymenovala Žgravčáková. Zároveň prešli opravami aj úseky rýchlostnej cesty R1 v Banskej Bystrici a Novej Bani.
Okrem toho diaľničiari v 1. polroku pracovali aj na opravách ôsmich mostov. Napríklad na moste ponad potok Ploštínka na strednom Liptove, v Brodne pri Žiline, v Dvorníkoch v Košickom kraji či na moste v Banskej Bystrici. „Národná diaľničná spoločnosť opravila a vymenila 15 mostných záverov na mostoch vo Zvolene, Oravskom Podzámku, Poprade, Zamarovciach alebo na bratislavskej estakáde Mierová – Senecká,“ dodala Žgravčáková.

Súvisiace články

Aktuálne správy