Cyklochodník do Nowého Targu budú kolaudovať na jeseň

Dlho očakávaná kolaudácia 37,5-kilometrového novovybudovaného cyklochodníka medzi Trstenou a Nowym Targom, významného úseku veľkého poľsko-slovenského cezhraničného projektu Historicko-kultúrno-prírodnej cesty okolo Tatier, by sa mala uskutočniť už na jeseň.
Dielo za 860.000 eur s rozhodujúcou podporou eurofondov malo byť v prevádzke už takmer rok, no dokončenie sa oddialilo. „Stavebné práce sú prakticky hotové, no ešte doťahujeme rokovania s poľskou stranou o úhrade navýšených nákladov v sume 284.000 eur,“ spresnil pre TASR primátor Trstenej Juraj Bernaťák.
Toto si podľa neho vyžiadalo predĺženie termínu odovzdania stavby do 30. septembra. „Potom sa neodkladne uskutoční riadna kolaudácia a atraktívny cezhraničný cyklochodník, ktorého sa všetci nevieme dočkať, bude môcť začať naplno slúžiť svojmu účelu. Konečne je to na dobrej ceste,“ vysvetlil Bernaťák.
„Čím skôr sa tak stane, tým to bude lepšie pre zainteresované samosprávy aj preto, aby nám refundovali vložené financie,“ prízvukoval starosta Suchej Hory Miloš Šustek. „Nový cyklochodník v nádhernom prírodnom prostredí bude veľkým impulzom rozvoja cestovného ruchu,“ dodal starosta obce Liesek Martin Dreveňák.

Súvisiace články

Aktuálne správy