Telecom Italia plánuje zrušiť 1700 pracovných miest

Talianska spoločnosť Telecom Italia, najväčší telekomunikačný operátor v krajine, plánuje zrušiť približne 1700 pracovných miest, aby dosiahla rast zisku. Informovala o tom agentúra Reuters.
Telecom Italia má 66.000 zamestnancov, z toho 53.000 v Taliansku, kde už dlhšie zápasí so slabšími hospodárskymi výsledkami.
Spoločnosť už odložila investície, aby znížila dlh, ktorý dosiahol 27 miliárd eur. Na vine bola recesia domácej ekonomiky, ktorá sa ťahala tri roky. Hospodárstvo Talianska začalo až tento rok vykazovať známky síce mierneho, ale udržateľného rastu. V 1. štvrťroku 2015 sa hrubý domáci produkt (HDP) Talianska zvýšil o 0,3 %.
Vedenie Telecom Italia sa dnes stretlo s predstaviteľmi odborových zväzov. Rokovania sprostredkovala vláda a ďalšie kolo je naplánované na 29. júla. Ale plány na zrušenie pracovných miest a presun zamestnancov z oddelenia služieb do separátnej, novovytvorenej firmy Telecom Caring odborárov nahnevali. A vyhlásili, že kým sa vedenie plánov na novú firmu nevzdá, k rokovaciemu stolu sa nevrátia.

Súvisiace články

Aktuálne správy