Šéf opozičnej strany Potami predpokladá súhlas parlamentu s reformami

Predseda gréckej opozičnej strany Potami Stavros Theodorakis je presvedčený, že vládny návrh reforiem schváli parlament "veľkou väčšinou".

Predseda gréckej opozičnej strany Potami Stavros Theodorakis je presvedčený, že vládny návrh reforiem schváli parlament „veľkou väčšinou“. Hlasovanie sa čaká dnes vo večerných hodinách. Informovala o tom agentúra AP.
Theodorakis uviedol, že „už neexistuje priestor na diskusie“ a obyvatelia Grécka chcú dohodu, ktorá „ukončí obavy a smrtiace zovretie“, ktoré v posledných dňoch pociťujú. Ako zároveň dodal, z rozhovoru s predsedom Európskej komisie Jeanom-Claudom Junckerom má pocit, že podľa medzinárodných veriteľov sa grécke návrhy „uberajú správnym smerom“.
O návrhu reforiem v hodnote okolo 12 miliárd eur, ktorý grécka vláda zaslala veriteľom vo štvrtok (9.7.), by mali v tejto chvíli diskutovať v rámci telekonferencie šéfovia veriteľských inštitúcií. Svoje hodnotenie by mali poslať ešte dnes večer Euroskupine, pričom ministri financií eurozóny sa zídu v sobotu na mimoriadnej schôdzke. Na tej by mali rozhodnúť, či Grécko uzatvorí novú dohodu o finančnej pomoci alebo nie.

Súvisiace články

Aktuálne správy