Slovenská pošta chce dať za upratovanie predbežne 2,8 mil. eur

Slovenská pošta oznámila, že vyhlasuje verejnú súťaž na upratovanie vo svojich a prenajatých priestoroch, keďže rámcová dohoda o poskytovaní týchto služieb so spoločnosťou Slovclean z roku 2013 uplynie 30. novembra tohto roka. Novú dohodu plánuje Slovenská pošta uzatvoriť na dvadsaťštyri mesiacov s účinnosťou od 1. decembra 2015.

Slovenská pošta, a.s. plánuje za upratovanie vo svojich a prenajatých objektoch počas dvoch rokov zaplatiť predbežne 2,8 mil. eur. Štátna poštová spoločnosť v utorok oznámila, že vyhlasuje verejnú súťaž na upratovanie, keďže rámcová dohoda o poskytovaní týchto služieb so spoločnosťou Slovclean, a.s. z roku 2013 uplynie 30. novembra tohto roka. Novú rámcovú dohodu o upratovaní priestorov s vybraným dodávateľom plánuje Slovenská pošta uzatvoriť na dvadsaťštyri mesiacov s účinnosťou od 1. decembra 2015.

„Predmetom verejnej súťaže je zabezpečenie služieb upratovania v objektoch Slovenskej pošty a prenajatých objektoch s celkovou upratovanou plochou 332 411 metrov štvorcových v rámci celého Slovenska, pričom ide prevažne o prevádzkové haly a strediská a väčšie administratívne budovy,“ informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová.

Súťaž na upratovanie zatiaľ nebola zverejnená v domácom ani v európskom vestníku. Slovenská pošta prevádzkuje viac ako 1 500 pracovísk po celom Slovensku, v ktorých pravidelne zabezpečuje upratovanie a čistenie. Spoločnosť disponuje rôznymi typmi objektov, ako sú technologické centrá, administratívne budovy, poštové pobočky a iné prevádzkové objekty.

„Spoločnosť v snahe znížiť náklady v minulosti prehodnotila spôsob a rozsah zabezpečovania upratovania priestorov, výsledkom čoho bola efektívnejšia realizácia upratovacích služieb. Slovenská pošta ponúkla prednostne možnosť realizovať predmetné služby aj vlastným zamestnancom,“ uviedla Pondelová. Ak zamestnanci prejavili záujem o poskytovanie tejto služby, firma im umožnila vykonávať danú službu za príslušnú odmenu. „Na miestach, kde nevyužívame vlastné kapacity, je nevyhnutné zabezpečiť tieto služby externe,“ priblížila hovorkyňa Slovenskej pošty.

Slovenská pošta vznikla 1. januára 1993 a na akciovú spoločnosť so 100-percentnou účasťou štátu sa pretransformovala 1. októbra 2004. Akcie spoločnosti spravuje Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má základné imanie 214,3 mil. eur a 14 tisíc zamestnancov.

Súvisiace články

Aktuálne správy