Ceny rodinných domov v USA v apríli vzrástli menej, ako sa očakávalo

Ceny rodinných domov v USA v apríli vzrástli, ale menej ako v predchádzajúcom mesiaci a tiež menej, ako očakávali experti. Informovali o tom agentúry Bloomberg a RTTNews.
Podľa najnovších údajov sa takzvaný kombinovaný index cien domov spoločnosti S&P a Case-Shiller v 20 vybraných amerických mestách v apríli 2015 medziročne zvýšil o 4,9 %, čo je o niečo slabší výsledok ako v marci, keď vzrástol o 5 %. To nepríjemne prekvapilo analytikov, ktorí predpovedali, že ceny domov stúpnu v apríli o 5,4 %.
V medzimesačnom porovnaní a na sezónne upravenej báze sa index cien domov S&P/Case-Shiller v apríli zvýšil o 0,3 %, oveľa menej ako v marci, keď vyskočil o 1 %. Aj tento výsledok zaostal za očakávaniami trhu, ktorý počítal so zvýšením indexu o 0,8 %.
Bez úpravy o sezónne vplyvy stúpol aprílový index cien domov v USA medzimesačne o 0,9 %, čo je len mierne spomalenie po marcovom náraste o 1,1 %.
S&P pripomína, že tempo zdražovania rodinných domov v USA je vyššie ako tempo rastu inflácie aj tempo zvyšovania platov.

Súvisiace články

Aktuálne správy