Firma PDP získala zákazku v B. Bystrici za 4,6 mil. eur

Firma PDP uskutoční drobné stavebné opravy a úpravy objektov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Popradská spoločnosť Krypton zabezpečí práce pri rekonštrukcii a nadstavbe ubytovacích priestorov Katolíckej univerzity v Ružomberku za 2,79 mil. eur vrátane dane z pridanej hodnoty.

Firma PDP, s. r. o. z Nitrianskych Sučian (okres Prievidza) zabezpečí drobné stavebné opravy a úpravy objektov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici za 3,85 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 4,62 mil. eur vrátane dane. Štvorročnú zákazku na práce, vrátane montáže potrebných technických zariadení, získala na základe vyhodnotenia výzvy na predkladanie ponúk z apríla. Ponuku predložilo osemnásť uchádzačov jeden z nich bol vylúčený. Predpokladaná cena prác bola 3,85 mil. eur bez dane.

Stavebná spoločnosť Krypton, s. r. o. z Popradu uskutoční práce pri rekonštrukcii a nadstavbe ubytovacích priestorov Katolíckej univerzity v Ružomberku v objekte C. Zaviazala sa ich vykonať za 2,33 mil. eur bez dane, resp. 2,79 mil. eur vrátane dane počas siedmich mesiacov. Zákazku získala spomedzi ponúk devätnástich uchádzačov, keď jeden bol vylúčený. Odhadované náklady predstavovali 3,33 mil. eur bez dane (takmer 4 mil. eur vrátane dane), zmluvná cena má tak podiel 69,9 %. Investícia by mala byť financovaná aj z peňazí Európskej únie so zámerom zvýšiť kapacitu a kvalitu ubytovacích služieb pre študentov univerzity.

Firma PDP, s. r. o. bola založená v apríli 1997, má základné imanie 6,64 tis. eur. Vykonáva stavby a ich zmeny, jednoduché stavby a poddodávky, lešenárske, zámočnícke, maliarske a natieračské práce. Spoločnosť Krypton, s. r. o. bola založená v máji 1998, eviduje základné imanie 99,6 tis. eur. Uskutočňuje kompletný rozsah stavebných prác na inžinierskych, bytových, občianskych a priemyselných stavbách. Poskytuje aj služby stavebnej mechanizácie a nákladnej dopravy.

Súvisiace články

Aktuálne správy