Podľa S&P bude Grécko na konci roka stále členom eurozóny aj EÚ

Centrála renomovanej medzinárodnej ratingovej agentúry Standard & Poor's (S&P) predpovedá, že Grécko bude aj na konci tohto roka stále členom eurozóny aj Európskej únie (EÚ), dokonca aj keď oneskorená dohoda na odvrátenie bankrotu nevyrieši jeho problémy.

Centrála renomovanej medzinárodnej ratingovej agentúry Standard & Poor’s (S&P) predpovedá, že Grécko bude aj na konci tohto roka stále členom eurozóny aj Európskej únie (EÚ), dokonca aj keď oneskorená dohoda na odvrátenie bankrotu nevyrieši jeho problémy. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvoláva na šéfa ratingového oddelenia S&P Moritza Kraemera.
Kraemer na finančnom seminári v Londýne totiž uviedol, že podľa základného scenára S&P bude Grécko na konci roka stále členom oboch blokov.
Reuters pritom v pondelok 22. júna zverejnil prieskum poradenskej spoločnosti Sentix, podľa ktorého takmer každý druhý investor počíta s tým, že Grécko v najbližších mesiacoch opustí eurozónu. Prsnejšie, 49,5 % investorov v prieskume uviedlo, že očakáva takzvaný Grexit.
Sentix uskutočnil prieskum v dňoch od 18. do 20. júna medzi vyše 1000 súkromnými a inštitucionálnymi investormi. Na konci mája počítalo s odchodom Atén z menovej únie len 40,7 % investorov.

Súvisiace články

Aktuálne správy