Mondelezu v Česku a na Slovensku šéfuje Askemper

Ludwig Askemper je generálnym riaditeľom od prvého mája, vystriedal Petra Muellera.

Do kresla generálneho riaditeľa pre Českú republiku a Slovensko v spoločnosti Mondelez International zasadol od prvého mája Ludwig Askemper. Na tejto pozícií vystriedal Petra Muellera, ktorý spoločnosti šéfoval tri roky, pričom v samotnej skupine pôsobil dve desaťročia. Ten prechádza do novovzniknutého spoločného podniku Jacobs Douwe Egberts.

Askemper začal svoje pôsobenie v Mondelez International v roku 2010 ako obchodný riaditeľ pre kategóriu čokolády, sušienok a cukríkov v Nemecku. Dva roky na to sa stal generálnym riaditeľom pre škandinávske krajiny. Od polovice roku 2014 sa orientoval na projekty transformácie v niekoľkých európskych krajinách a pred príchodom do Českej republiky pracoval ako obchodný riaditeľ pre stratégie pre Nemecko, Rakúsko a Švajčiarsko. Askemper ocenil prácu tímov v Česku a na Slovensku za ich výsledky v posledných rokoch, zároveň vyjadril presvedčenie, že sa im spoločne podarí posilniť pozíciu na trhu. Jeho predchodca Mueller bol vymenovaný za prezidenta pre oblasť Out of Home/Professional Business novovzniknutého spoločného podniku Jacobs Douwe Egberts.

Spoločnosť Mondelez Slovakia, s. r. o. je súčasťou skupiny spoločností Mondelez International, ktorá je svetovým výrobcom čokolády, sušienok, žuvačiek, bonbónov, kávy a rozpustných nápojov a vznikla v októbri 2012 rozdelením spoločnosti Kraft Foods na dve samostatné firmy. Skupina v súčasnosti zamestnáva 110 tis. ľudí a výrobky predáva v 165 krajinách.

Súvisiace články

Aktuálne správy