Zisk leteckej firmy Wizz Air posilnil o 67 %

Za svoj uplynulý finančný rok, ktorý sa skončil v marci, maďarský nízkonákladový prepravca vykázal základný čistý zisk v sume 146 mil. eur

Maďarská nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air orientujúca sa na trhy strednej a východnej Európy, za svoj účtovný rok 2015, ktorý sa končil v závere marca, dosiahla rast základného čistého zisku o 67 %. Firma očakáva ďalší rast zisku v tomto roku, keďže zväčšuje svoju kapacitu. Za svoj uplynulý finančný rok prepravca vykázal základný čistý zisk v sume 146 mil. eur. Ide o prvé celoročné výsledky spoločnosti po tom, ako sa s jej akciami začalo obchodovať na londýnskej burze.

Prepravca Wizz Air uviedol, že motorom rastu jeho zisku za uplynulý finančný rok bolo rozširovanie kapacity v strednej a východnej Európe, ktorá je hlavnou oblasťou jeho podnikania. Zároveň spoločnosť znižovala náklady. Predpokladá, že rovnaká taktika podporí rast zisku aj v tomto roku. Wizz Air však neočakáva, že rastu zisku pomôže pokles cien pohonných hmôt, keďže sa to prenesie do zníženia cien leteniek.

Vo svojom účtovnom roku 2016 letecký prepravca plánuje dosiahnuť zisk po zdanení v pásme 165 až 175 mil. eur. Hodnota akcií spoločnosti Wizz Air v utorok uzavrela na úrovni 14,65 libry (GBP) za kus. Znamená to, že trhová kapitalizácia firmy je zhruba v sume 760 mil. GBP.

(1 EUR = 7,4549 GBP)

Súvisiace články

Aktuálne správy