Na veľtrhu práce bude ponúkať voľné pracovné miesta 165 zamestnávateľov

Na nitrianskom výstavisku Agrokomplexu sa po roku opäť stretnú ľudia hľadajúci si prácu a zamestnávatelia, ktorí ponúkajú pracovné príležitosti. Piaty ročník najväčšieho veľtrhu pracovných príležitostí na Slovensku Veľtrh práce –JobExpo 2015 sa uskutoční v dňoch 29. a 30. apríla tohto roka. Veľtrh pripravuje Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny v spolupráci s Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR a Ministerstvom hospodárstva SR. Jeho súčasťou bude 17. ročník medzinárodnej burzy práce European Job Days 2015 a 23. ročník predajnej výstavy výrobkov žiakov Stredných odborných škôl Mladý tvorca. Počas veľtrhu sa uskutoční panelová diskusia na tému Nezamestnanosť mladých v krajinách V4 za účasti ministrov práce krajín Vyšehradskej štvorky, informoval generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Marián Valentovič.
Vystavovatelia na veľtrhu JobExpo 2015 budú mať príležitosť prezentovať svoju spoločnosť pred širokou verejnosťou, vyberať si svojich budúcich zamestnancov a nadväzovať kontakty s budúcimi partnermi. Uchádzači o zamestnanie nájdu na veľtrhu 130 slovenských a 35 zahraničných firiem ponúkajúcich pracovné príležitosti. Jednotlivé subjekty poskytnú okrem pracovných príležitostí aj poradenstvo pre oblasť slovenského a európskeho trhu práce. Vzdelávacie agentúry zabezpečia na veľtrhu širokú paletu služieb od poradenstva cez testovania až po hodnotenie osobnosti a mäkkých zručností. Veľtrh práce nie je určený len pre nezamestnaných, ktorí si hľadajú prácu, ľudí, ktorí majú záujem o zvýšenie svojej kvalifikácie, ale aj pre generáciu vstupujúcu na trh práce v budúcnosti, alebo chystajúcu sa na prípravu na povolanie.
Skúsenosti a výsledky z predchádzajúcich ročníkov potvrdzujú záujem uchádzačov o zamestnanie, zamestnávateľov, ale aj širokej verejnosti o takýto veľtrh. Počas uplynulých štyroch ročníkov navštívilo JobExpo vyše 100.000 návštevníkov, zúčastnilo sa ho viac ako 500 zamestnávateľov zo Slovenska a krajín Európskej únie a niekoľko tisíc občanov si našlo na tomto podujatí zamestnanie. Podstatnú časť návštevníkov pracovného veľtrhu tvoria každoročne mladí ľudia do 27 rokov.
Len v minulom roku ponúkalo 139 zamestnávateľov, z toho 26 zo zahraničia, vyše 16.700 pracovných miest. Z ponuky pracovných miest bolo takmer 4800 miest ponúkaných priamo zamestnávateľmi, 6000 z databázy úradov práce, vyše 5000 z aktuálnej ponuky zúčastnených webových profesijných portálov a 900 pracovných miest v zahraničí. Veľtrh práce navštívilo vyše 37.000 ľudí. Na základe pohovoru na veľtrhu plánovali zamestnávatelia uzavrieť pracovný pomer s približne 900 uchádzačmi o prácu.

Súvisiace články

Aktuálne správy