Grécko odmietlo, že by sa pripravovalo na bankrot

Noviny Financial Times uviedli, že Atény neplánujú v máji a júni poslať splátku úveru, ktorý krajine poskytol Medzinárodný menový fond v prípade, že do konca apríla Grécko nedosiahne s veriteľmi dohodu. Grécko to odmietlo.

Grécko odmietlo, že by sa v súvislosti so svojím dlhom pripravovalo na bankrot pre prípad, že sa do konca mesiaca nedokáže dohodnúť s veriteľmi. Noviny Financial Times uviedli, že Atény neplánujú v máji a júni poslať splátku úveru, ktorý krajine poskytol Medzinárodný menový fond v prípade, že do konca apríla Grécko nedosiahne s veriteľmi dohodu. Celkovo ide o sumu 2,5 mld. eur. Podľa úradu vlády Alexisa Tsiprasa sa Grécko nepripravuje na žiadny bankrot.

 

Úrad vlády zároveň informoval, že rokovania idú rýchlo smerom k obojstranne výhodnému riešeniu. Ministri financií eurozóny budú o Grécku rokovať 24. apríla v lotyšskej metropole Riga a podľa nemenovaného predstaviteľa eurozóny sa diskusia na tomto stretnutí posunie do "kritického bodu". Predstaviteľ gréckej vlády Alekos Flabouraris vyjadril "stopercentné" presvedčenie, že zo stretnutia v Rige vzíde dohoda.

Súvisiace články

Aktuálne správy