Allianz-SP vlani prešetrovala 2354 podozrivých škodových udalostí

Až 2354 dôvodne podozrivých škodových udalostí prešetrovala vlani Allianz – SP. V 2109 prípadoch bolo podozrenie potvrdené.
Ako povedala dnes v Bratislave na stretnutí s novinármi vedúca oddelenia kontroly a špeciálnych činností Allianz – SP Jaroslava Zemanová, z roka na rok sa zvyšuje odhodlanie podvodníkov vylákať od poisťovne čo najviac, a to bez právneho nároku. Oproti roku 2013 ide o nárast v počte odhalených prípadov až o 21 %. V roku 2014 potenciálne plnenie na poistných udalostiach v životnom a neživotnom poistení spolu predstavovalo 8,238 milióna eur, z čoho interný tím vyšetrovateľov uchránil v prospech Allianz – SP až rekordných 6,037 milióna eur. V deviatich z desiatich šetrených prípadov sa tak podarilo preukázať vzniknuté podozrenie z nekalého konania.
Vyšetrovací tím sa v súvislosti s páchaním poisťovacích podvodov zaoberá aj tými prípadmi, ktoré sa uskutočnia už v štádiu upisovania rizika. V tomto štádiu ide najmä o odhaľovanie príčin a podmienok, za ktorých sú poisťovacie podvody páchané, a vykonanie takých opatrení, ktoré zamedzia ďalšiemu páchaniu poisťovacích podvodov tohto druhu. „Za najväčší úspech v tejto oblasti možno považovať vytvorenie preventívnych opatrení v havarijnom poistení motorových vozidiel s pripoistením finančnej straty (tzv. GAP). Poisťovni sa tak podarilo v tejto oblasti znížiť počet nahlásených poistných udalostí z 1655 v roku 2013 na 765 v roku 2014, teda až o 54 %,“ zdôraznila Zemanová.

Súvisiace články

Aktuálne správy