ČSOB začala s predajom HZL v objeme 10 mil. eur

ČSOB začala s predajom hypotekárnych záložných listov (HZL) v celkovom objeme 10 mil. eur. Upisovacie obdobie bolo od 19. januára do 24. januára tohto roka. Dátum emisie banka stanovila na 27. februára a splatnosť istiny je 27. februára 2019. Vyplýva to z informácií zverejnených spoločnosťou.

Úročenie je stanovené na pevnú ročnú úrokovú sadzbu vo výške 1,60 %. Investori získajú aj 100-percentnú kapitálovú ochranu investície pri splatnosti. Výnos sa bude vyplácať každý rok. Emisný kurz predstavuje 100 % z menovitej hodnoty cenného papiera. Poplatok za upísanie a vydanie dlhopisu je 0,5 % z menovitej hodnoty obchodu. Minimálna menovitá hodnota prvotnej investície je 5 tis. eur.

ČSOB pôsobila na Slovensku do konca roka 2007 ako pobočka zahraničnej banky. Od 1. januára 2008 sa stala samostatnou akciovou spoločnosťou s vlastným predstavenstvom. ČSOB patrí do skupiny KBC, pričom belgická skupina vlastní v slovenskej banke 100-percentný podiel na hlasovacích právach. Skupina ČSOB ponúka služby banky, KBC Asset Managementu, ČSOB Factoringu, ČSOB Leasingu, ČSOB Poisťovne a ČSOB stavebnej sporiteľne.

Súvisiace články

Aktuálne správy