Výrobca obuvi ECCO Slovakia prepustí 260 zamestnancov

Akciová spoločnosť ECCO Slovakia so sídlom v Martine rozviaže v rámci ohláseného hromadného prepúšťania pracovný pomer s 260 z celkového počtu 1085 zamestnancov. Zníženie výrobných kapacít obuvníckeho koncernu súvisí s nepriaznivou situáciou na ruskom trhu.
Výpovedné lehoty prepusteným pracovníkom prevažne v robotníckych, ale aj podporných administratívnych profesiách by mali uplynúť najneskôr do konca mája. Vedenie výrobného podniku zároveň ubezpečilo, že v prípade zlepšenia situácie určite opätovne rozšíri svoje nevyhnutne znížené výrobné kapacity.
„Je to veľmi neľahká situácia pre ľudí, ktorí prichádzajú o prácu a v mnohých prípadoch jediný zdroj obživy. Usilujeme sa o zmiernenie dopadov tohto rozhodnutia, preto sme sa ihneď pustili do rokovania s vedením a spoločného hľadania možných kompromisov,“ uviedol pre TASR tamojší odborový predák Pavol Húšťava.
Výsledkom posledného kolektívneho vyjednávania je podľa neho to, že prepustení zamestnanci dostanú v duchu platnej kolektívnej zmluvy odstupné nad rámec Zákonníka práce. „Pred prepúšťaním, ktorému nečelíme prvý raz, sa budeme snažiť ochrániť tých ľudí, ktorí sa ťažko uplatňujú na trhu práce,“ dodal Húšťava.

Súvisiace články

Aktuálne správy