Predaj áut firmy PSA vlani medziročne vzrástol o 4,3 %

Francúzky výrobca PSA Peugeot Citroen v minulom roku predal 2,9 mil. áut. Prispel k tomu najmä rast dodávok automobilov v Číne o 32 %.

Predaj automobilov spoločnosti PSA Peugeot Citroen v minulom roku vzrástol medziročne o 4,3 %. Informovala o tom v stredu automobilka, ktorá ďalej uviedla, že v sledovanom roku predala 2,9 mil. vozidiel. Prispel k tomu najmä rast dodávok v Číne o 32 % na 734 tis. vozidiel. Čína sa tak stala najväčším trhom francúzskeho výrobcu. Automobilke tiež pomohlo oživenie dopytu v Európe. Predaj áut značky Peugeot stúpol v roku 2014 o 6,2 % a registrácia áut značky Citroen o 7,2 %.

Predaj automobilov značky Peugeot v Číne vzrástol o 43,1 %. Predaj automobilov značiek Peugeot, Citroen a DS sa v Európe zväčšil o 8,1 % na 1,76 mil. vozidiel. Spoločnosti sa tak podarilo dostať z dlhotrvajúceho prepadu na európskom automobilovom trhu.

Spoločnosť PSA Peugeot Citroën má v Trnave závod, ktorý je technologicky najnovším v skupine. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003 a do začatia výroby dosiahla 700 mil. eur. V prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso. V novembri 2011 začal závod s výrobou modelu Peugeot 208.

Súvisiace články

Aktuálne správy