V Lozorne v okrese Malacky vyrastie nová logistická a výrobná hala

Ponuku skladových a logistických priestorov a priestorov ľahkej výroby a montáže v Bratislavskom kraji rozšíri skladová a výrobná hala na juhozápadnom okraji obce Lozorno v okrese Malacky. Vyplýva to zo zámeru, ktorý Slovenskej agentúre životného prostredia (SAŽP) predložila spoločnosť Holding Company.
Hala má byť určená pre domácich aj zahraničných užívateľov a prioritne má slúžiť na skladovanie komodít, ktorých charakter bude závisieť od predmetu činnosti budúcich nájomcov. Približne 7 % objektu budú tvoriť administratívne priestory a na zvyšných zhruba 20 % plochy sa uvažuje s ľahkou výrobou alebo montážou pre automobilový a elektrotechnický priemysel.
Zo severnej strany hraničí územie s halami DC6 a DC5 priemyselnej zóny PointPark Bratislava, zo západu pozemky ohraničuje tok Matejkovho kanála. Z južnej strany sa nachádzajú plochy ornej pôdy, rovnako ako z východu, kde sú uzatvorené diaľničným ťahom D2 Bratislava – Brno.
„Voľba lokality vychádza tiež z dopytu domácich a zahraničných investorov po skladových priestoroch a priestoroch ľahkej výroby a montáže na území západného Slovenska aj v dôsledku rozvinutého automobilového priemyslu v tejto časti Slovenska,“ uvádza spoločnosť v materiáli.
Objekt má byť postavený na ploche 21.281 štvorcových metrov (m2), celková podlažná plocha haly bude 22.787 m2. Investor hodlá vytvoriť 159 parkovacích miest, z toho 137 pre osobné vozidlá a 22 pre nákladné automobily. Zámer sa nachádza mimo zastavaného územia obce, v bezprostrednom susedstve zástavby skladových a logistických objektov s vybudovanou technickou a dopravnou infraštruktúrou.
Výstavba haly by sa mala spustiť v 1. štvrťroku 2015 a začiatok prevádzky je naplánovaný na 3. kvartál toho istého roka. Náklady spoločnosť odhaduje na 7,5 milióna eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy