TAM prekonal 2 mld. eur pod správou vo fondoch

Rok 2014 vníma spoločnosť ako úspešný a očakáva, že záujem o podielové fondy pretrvá

Tatra Asset Management (TAM) v roku 2014 prekonal hranicu 2 mld. eur pod správou v podielových fondoch. Okrem nárastu aktív spoločnosť zaznamenala aj zvýšený záujem investorov o investovanie do fondov formou pravidelného sporenia. „Rok 2014 môžeme hodnotiť ako úspešný. Nízke úrokové sadzby nútia klientov hľadať produkty s vyšším výnosovým potenciálom, takéto prostredie podielovým fondom praje,“ povedal generálny riaditeľ Tatra Asset Management Miloslav Mlynár.

Spoločnosť očakáva, že záujem o podielové fondy bude naďalej pretrvávať, keďže úrokové sadzby sú nízke. Vzhľadom na nízky výnosový potenciál peňažno-dlhopisových aktív očakáva, že investori zaujímajúci sa o zachovanie reálnej hodnoty peňazí budú z týchto riešení presúvať prostriedky do zmiešaných riešení investujúcich do viacerých tried aktív s vyšším výnosovým potenciálom. „Aj v roku 2015 budeme verní prístupu, ktorým sme získali dominanciu na trhu kolektívneho investovania, a to dôrazu na inovácie,“ dodal Mlynár.

Správcovská spoločnosť Tatra Asset Management vznikla v marci 1998. Je dcérskou spoločnosťou Tatra banky a zároveň súčasťou bankovej skupiny Raiffeisen Bank International. V súčasnosti má vo svojej ponuke široké portfólio podielových fondov pokrývajúce kategórie peňažných, dlhopisových, akciových, zaistených, realitných fondov aj fondov fondov.

Súvisiace články

Aktuálne správy