Plastika ku koncu septembra s rastom tržieb, no v strate

Hlavné dopady na hospodársky výsledok mal výrazný pokles stavebnej výroby na Slovensku, v Čechách a Maďarsku

Nitrianska spoločnosť Plastika dosiahla ku koncu septembra tržby z predaja tovaru a vlastnej produkcie na úrovni 8,2 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to mierny nárast o 2,2 %. V rámci celkového hospodárenia firma vykázala za deväť mesiacov stratu 1,3 mil. eur. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka ju však znížila, vtedy bola v mínuse 4 mil. eur. Vyplýva to z informácií zverejnených spoločnosťou.

 

Deväťmesačné celkové výnosy podniku boli v sume 12,12 mil. eur pri raste o 39 %. Náklady podniku však stúpli o 5,8 % na 13,47 mil. eur. Ako firma uviedla, hlavné dopady na hospodársky výsledok mal výrazný pokles stavebnej výroby na Slovensku, v Čechách a Maďarsku. Ďalej to bol podľa Plastiky pokles dopytu po výrobkoch pre elektrotechnický priemysel, ako aj pretrvávajúci posun čerpania prostriedkov z eurofondov na výstavbu kanalizácií a diaľničných ciest.

Plastika, a.s., Nitra podniká v oblasti chemického priemyslu a zaoberá sa spracovaním plastických látok. Vo svojej výrobe má zavedené technológie vytlačovania, vyfukovania, vypeňovania a vstrekovania. Výrobky firmy nachádzajú uplatnenie v stavebníctve, v potravinárskom, v elektrotechnickom, v automobilovom priemysle a iných odvetviach hospodárstva. Jej najväčšími akcionármi sú spoločnosti Prvá strategická a Finasist. Do Obchodného registra SR bola zapísaná v roku 1991.

Súvisiace články

Aktuálne správy