Tržby v maloobchode v októbri medzimesačne stúpli o 1,6 %

Tržby v maloobchode v októbri medzimesačne stúpli o 1,6 %. V medziročnom porovnaní októbrové tržby v maloobchode stúpli o 6,5 %. Podľa vyjadrení Štatistického úradu SR celkové zvýšenie ovplyvnil rast najmä v maloobchode so zariadeniami pre informačné a komunikačné technológie o 19,4 %. Naopak, pokles bol napríklad v maloobchode v stánkoch a na trhoch o 4,4 %. Desaťmesačné tržby v maloobchode vzrástli o 3,6 %.

Medzimesačne vzrástli tržby v ubytovaní o 2,5 %. Medziročne sa zvýšili o 12,8 %. Desaťmesačné tržby v ubytovaní vzrástli o 5,1 %. Tržby vo veľkoobchode medzimesačne stúpli o 1,8 %. Medziročne vzrástli o 10,3 %, z toho najmä v nešpecializovanom veľkoobchode o 39,9 %. Znížili sa len vo veľkoobchode s poľnohospodárskymi surovinami a živými zvieratami o 28 %. Desaťmesačné tržby vo veľkoobchode vzrástli o 7,5 %.

Tržby reštaurácií a pohostinstiev v októbri medzimesačne vzrástli o 0,5 %. V porovnaní s októbrom 2013 boli vyššie o 0,1 %. Po dvoch mesiacoch medziročného poklesu tak znova vzrástli. Desaťmesačné tržby v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev sa zvýšili o 1,3 %. Tržby v predaji a oprave motorových vozidiel a motocyklov v októbri v porovnaní so septembrom vzrástli o 3,9 %. Medziročne sa zvýšili o 7,4 %. Desaťmesačné tržby v predaji a oprave motorových vozidiel a motocyklov sa zvýšili o 7 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy