Ďalšie nasmerovanie sociálnych služieb určia národné priority

Ďalšie nasmerovanie sociálnych služieb na Slovensku obsahuje návrh Národných priorít rozvoja sociálnych služieb na roky 2015 až 2020. Materiál vypracovalo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR v spolupráci so širokou pracovnou skupinou zloženou zo zástupcov obcí, samosprávnych krajov, organizácií zastupujúcich prijímateľov i poskytovateľov sociálnych služieb. Zastúpený bol aj vedecko-výskumný sektor.
Národné priority predstavujú nástroj štátnej politiky na smerovanie a prezentovanie východiskových systémových záujmov, úloh a podporných opatrení vlády SR v oblasti sociálnych služieb. Návrh je zverejnený na webovej stránke ministerstva práce www.employment.gov.sk. Návrhy a pripomienky k predloženému materiálu mohla verejnosť zaslať do 7. novembra 2014. Ministerstvo práce v súčasnosti pripomienky vyhodnocuje.
Vyššie územné celky a obce sú povinné zohľadňovať stanovené národné priority rozvoja sociálnych služieb vo svojich koncepciách rozvoja sociálnych služieb a v komunitných plánoch.

Súvisiace články

Aktuálne správy