Spoločnosť Medtronic vykázala výnosy 4,366 mld. USD

Výnosy tak v druhom fiškálnom štvrťroku, ktorý skončil 24. októbra 2014, posilnili oproti rovnakému obdobiu vlaňajška o päť percent.

Spoločnosť Medtronic vykázala vo svojom druhom fiškálnom štvrťroku, ktorý skončil 24. októbra 2014, rast výnosov o päť percent na 4,366 mld. USD. Po zohľadnení negatívneho vplyvu kurzových rozdielov v objeme 38 miliónov USD však výnosy stúpli o 4 %. K rastu prispel najmä predaj prístrojov, ktoré pomáhajú pri liečení srdcových chorôb. Výsledok bol v súlade s prognózou analytikov agentúry Reuters, ktorí prognózovali, že bude na úrovni 4,37 mld. USD. Firma ďalej informovala, že jej čistý zisk predstavoval v sledovanom štvrťroku 828 miliónov USD alebo 0,83 USD na akciu. Oproti rovnakému obdobiu vlaňajška sa tak znížil z úrovne 902 mil. USD.

Medtronic pôsobí od roku 2001 aj na Slovensku, a to formou priameho zastúpenia. Medtronic je medzinárodnou spoločnosťou so sídlom v americkom Minneapolise. Zaoberá sa medicínskymi technológiami, ktoré poskytujú celoživotné riešenia ľuďom postihnutým chronickými chorobami. Spoločnosť zamestnáva takmer 40 tis. ľudí po celom svete.

(1 EUR = 1,2514 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy