Madonna ani Lady Gaga nezarobili dosť: Rebríček najlepšie platených žien v hudobnom biznise

, ČTK Foto: SITA

Najlepšie platenou ženou v hudobnom priemysle je podľa časopisu Forbes 33 ročná americká speváčka Beyoncé Knowles. Od vlaňajšieho júna zarobila odhadom 115 miliónov dolárov, čo je oproti predchádzajúcemu porovnateľnému obdobiu viac ako dvojnásobok.

Zo štvrtej priečky zaútočila na čelo rebríčka hlavne vďaka príjmom zo svojho svetového turné. Druhá je teraz 24 ročná popová hviezda Taylor Swift, ktorá si tak polepšila o jednu priečku, na čo jej stačili príjmy vo výške 64 miliónov dolárov.

Taylor Swift
Až z minuloročného ôsmeho na tretie miesto sa vypracovala ďalšia popová hviezda, 35 ročná Pink, vďaka odhadovanému zárobku 52 miliónov dolárov.

Pink
"Beyoncé mala počas sledovaného obdobia 95 vystúpení, z ktorých dostala v každom meste v priemere 2,4 milióna dolárov,"
uviedol časopis Forbes. Speváčka, ktorá vyznáva moderné poňatie štýlu rhythm and blues, vlani v decembri vydala úspešný album pomenovaný jednoducho Beyoncé.

Beyoncé
Dvadsaťšesťročná barbadoská rodáčka Rihanna je tento rok štvrtou najviac zarábajúcou speváčkou (48 miliónov dolárov) a prvú päťku uzatvára Katy Perry (40 miliónov dolárov).

Rihanna
Päťdesiatšesťročná Madonna, ktorá vlani na kolegyne hľadela z čela rebríčka, sa tentoraz nevošla ani do prvej desiatky, a Lady Gaga sa so zarobenými 33 miliónmi dolármi prepadla z druhej priečky na deviatu.

 Madonna

Súvisiace články

Aktuálne správy