F. Palko: Slovensko chceme propagovať aj z eurofondov

Návrh rozpočtu Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) na rok 2015 a prezentácia Slovenska na zahraničných veľtrhoch. To boli hlavné témy dnešného zasadnutia Rady SACR, ktoré viedol štátny tajomník ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja František Palko.
„Financie sú vždy citlivou témou, pretože môžu výrazne podporiť, ale aj brzdiť budovanie imidžu v zahraničí. V budúcom roku sme vyčlenili z nášho rozpočtu viac ako 3 milióny eur na prevádzku SACR,“ povedal František Palko. „V súčasnosti rokujeme aj o ďalších možnostiach ako podporiť propagáciu Slovenska prostredníctvom SACR, a to najmä o možnosti získať na tento účel prostriedky z eurofondov,“ dodal štátny tajomník.
V roku 2015 SACR plánuje propagovať Slovensko na viacerých veľtrhoch a výstavách, v rámci čoho chce stavať najmä na pozitívnych skúsenostiach z minulosti. V zmysle svojej marketingovej stratégie na roky 2014 – 2020 sa plánuje zúčastniť na najvýznamnejších a z hľadiska príjazdov na Slovensko aj regionálne najsilnejších veľtrhoch a výstavách. Medzi ne patria najmä Holiday World Praha, GLOBE Katovice, TT Varšava, Utazás Budapešť a Ferien Messe Viedeň. Informáciu TASR poskytol hovorca MDVRR SR Martin Kóňa.

Súvisiace články

Aktuálne správy