Po zasadnutí RBA austrálsky dolár silnie

Austrálsky dolár silnie už druhým dňom po tom, čo čínsky priemyselný output dokázal v septembri rásť viac ako analytici očakávali.  Čína rástla dokonca aj čo sa týka reálneho HDP, keďže krajina vychádzajúceho slnka je austrálskym najväčším obchodným partnerom.  Čínske dáta sú v súčasnosti považované trhovými participantmi za úľavu v čase, keď čelíme všeobecnému ekonomickému poklesu.  Ak by aj čínske dáta vyšli nepriaznivo, ďalšie prehlbovanie strát na svetových indexoch by bolo neodvrátiteľné.

V dnešnom vyjadrení austrálskej centrálnej banky sme sa nedozvedeli žiadnych prekvapení. RBA zopakovala, že súčasné úrovne úrokových sadzieb na úrovni 2.5 % vidí ako stabilné. Výmenný kurz považuje banka za silný,  škodiaci domácej ekonomike a trh práce utlmený ale stabilný.

Menový pár tento mesiac vytvoril formáciu double bottom podporenú indikárom CCI s dvomi periódami. V rovnaký čas ako sa vytvorilo double bottom obe periódy CCI prešli úroveň -100 zdola nahor, čo potvrdilo vstup do long pozície. Potenciál by na základe fundamentálnej a technickej analýzy mohol byť po 50-dňový kĺzavý priemer na 0.9034 AUDUSD.

Zdroj: Bloomberg

Súvisiace články

Aktuálne správy