Firma Abris by mala kúpiť väčšinový podiel v AAA Auto Group

V prípade schválenia transakcie protimonopolnými úradmi príslušných krajín prevezme Abris približne 95-percentný podiel v spoločnosti, pričom hodnota transakcie predstavuje 220 mil. eur.

Medzinárodný fond súkromného kapitálu Abris Capital Partners podpísal zmluvy o kúpe väčšinového podielu v skupine AAA Auto Group. Ako informovala skupina, v prípade schválenia transakcie protimonopolnými úradmi príslušných krajín, prevezme Abris približne 95-percentný podiel v AAA Group. Hodnota transakcie predstavuje 220 mil. eur.

„Dnes bol formálne ukončený dva roky trvajúci proces predaja majoritného podielu v AAA Auto Group. Som rada, že tak skupina získala silného medzinárodného finančného investora,“ uviedla pri tejto príležitosti generálna riaditeľka AAA Auto Group Karolína Topolová. Transakciu už schválil český Úrad na ochranu hospodárskej súťaže, musí však prejsť ešte schvaľovacím procesom protimonopolných úradov v troch ďalších štátoch, a to na Slovensku, Ruskej federácii a na Ukrajine. Výsledné posudky by sa mali zverejniť v priebehu niekoľkých týždňov.

„Následne prevezme nový majiteľ obchody skupiny AAA Auto. Neočakávame žiadne personálne zmeny alebo zmeny obchodného modelu,“ dodala Topolová. Podľa jej slov nový investor požiadal Anthonyho Dennyho, zakladateľa spoločnosti AAA Auto Group, ktorý v rámci transakcie predal svoj 81,4-percentný podiel, aby pôsobil na poste strategického poradcu pre vrcholový manažment.

Spoločnosť Abris Capital Partners je nezávislý fond súkromného kapitálu, zameraný na investície do stredne veľkých firiem zo strednej a východnej Európy. Skupina AAA Auto pôsobí ako predajca ojazdených automobilov na trhu 22 rokov. Prevádzkuje sieť 34 pobočiek v Českej republike, Maďarsku, Ruskej federácii a na Slovensku. V roku 2013 predala skupina spolu viac ako 56 tis. vozidiel, z toho 38 tis. v ČR, takmer 16 tis. na Slovensku a 2 455 na ruskom trhu. Auditované výnosy skupiny v minulom roku predstavovali 379 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy