V Žiline budú rokovať aj o kórejskej dedine

Vláda sa tiež chystá zhodnotiť sociálno-ekonomickú situáciu regiónu Horné Považie a 35 obciam v okresoch Žilina a Bytča rozdeliť dva a pol milióna eur.

Vláda Slovenskej republiky bude v stredu na výjazdovom rokovaní v Žiline rozhodovať aj o kórejskej dedine v Krasňanoch, ktorú sa žilinskej radnici nedarí predať a štátu tak nemá z čoho vrátiť 17 a pol milióna eur, ktoré dostala na jej výstavbu. Vláda sa tiež chystá zhodnotiť sociálno-ekonomickú situáciu regiónu Horné Považie a 35 obciam v okresoch Žilina a Bytča rozdeliť dva a pol milióna eur. Viac ako milión chce dať na rekonštrukciu zimného štadióna v Žiline, ďalších takmer 600-tisíc na opravu pavilónu interného oddelenia žilinskej fakultnej nemocnice, či necelých stotisíc eur na výmenu elektrických rozvodov a vzduchotechniky žilinského mestského divadla.

 

Vláda sa na svojej 127. schôdzi bude zaoberať aj aktuálnym stavom a výsledkami zabezpečovacích a záchranných prácach po júlovej povodni vo Vrátnej doline. Obci Terchová plánuje uvoľniť 1,3 milióna eur na povodňové práce a vyplatenie priznaných peňažných náhrad za škody na majetku spôsobené v priamej súvislosti s vykonávaním povodňových záchranných prác.

Rokovanie vlády sa začne o 10:00 v budove Radnice mesta Žilina na Mariánskom námestí. Premiér Robert Fico a minister dopravy Ján Počiatek sa popoludní chystajú aj na obhliadku rozostavaných diaľničných úsekov – o 13:00 diaľnice D1 Hričovské podhradie – Lietavská Lúčka pri západnom portáli tunela Ovčiarsko a o 14:30 diaľnice D3 Svrčinovec – Skalité pri západnom portáli tunela Poľana.

Súvisiace články

Aktuálne správy