V auguste sa na mýte vybralo najviac v Trnavskom kraji

V auguste tohto roka sa na mýte vybrala najvyššia suma v rámci Slovenska v Trnavskom kraji. Podľa hovorcu Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Michala Fúrika prinieslo mýto v tomto regióne štátu 2,45 milióna eur.
V poradí druhý najvyšší výber mýta bol v Žilinskom kraji, kde vodiči nákladných áut uhradili 2,21 milióna eur. Trojicu krajov s najvyšším výberom mýta uzatvára Trenčiansky kraj, kde mýto štátu prinieslo 2,19 milióna eur.
Celkovo sa v auguste 2014 vybralo na mýte 13,75 milióna eur. Čo sa týka krajiny pôvodu nákladných áut, ktoré platili mýtom za jazdu po spoplatnených cestách, najvyššiu sumu uhradili slovenskí vodiči. Konkrétne išlo o 8,11 milióna eur. Za nimi nasledovali nákladné autá z Poľskej republiky, ktoré na mýte uhradili 2,19 milióna. V poradí tretími sú vodiči z Českej republiky, ktorí zaplatili 1,15 milióna eur.
Dňom s najvyšším výberom mýta bol v ôsmom mesiaci tohto roka 28. august, vtedy sa na mýte vybralo 705.110 eur. Mýtnych priestupkov pritom v minulom mesiaci bolo 476.

Súvisiace články

Aktuálne správy