Deichmann zvýšil vlani na Slovensku tržby o takmer 10 %

Maloobchodný predajca obuvi, spoločnosť Deichmann, pôsobí na slovenskom trhu desiaty rok. Vlani pritom slovenské zastúpenie firmy hospodárilo so ziskom 6,4 mil. eur.

Spoločnosť Deichmann-Obuv SK, ktorá sa zaoberá maloobchodným predajom obuvi, zaznamenala v minulom roku na slovenskom trhu nárast tržieb z predaja tovaru o takmer 10 %. Ako na štvrtkovej tlačovej konferencii pri príležitosti 10. výročia vstupu maloobchodnej siete Deichmann na slovenský trh uviedla konateľka Deichmann-Obuv SK Gabriela Hrachovinová, tržby vlani dosiahli vyše 44,2 mil. eur, čo v medziročnom porovnaní znamenalo nárast o 9,8 %. Podľa zverejnenej účtovnej závierky Deichmann-Obuv SK vykázala v roku 2013 čistý zisk na úrovni 6,4 mil. eur, čo oproti predchádzajúcemu roku znamenalo pokles o 443 tis. eur. Na Slovensku pritom vlani firma predala 2,3 mil. párov obuvi, čo je nárast o 8,3 %.

 

Ku koncu minulého roka prevádzkoval Deichmann na Slovensku spolu 55 predajní, keď vlani pribudlo päť nových obchodov. V roku 2013 podľa Hrachovinovej pritom do nových predajní a modernizácie investovali 1,4 mil. eur. S expanziou firma pokračuje aj v tomto roku, keď otvorila tri nové predajne, a to v Žiline, Trnave a v Galante. K nim by ešte do konca roka mali pribudnúť dve nové prevádzky v Žiari nad Hronom a v Bratislave. "Spoločnosť tak tento rok vytvorí 25 nových pracovných miest," dodala Hrachovinová.

Skupina Deichmann vstúpila na slovenský trh, na ktorom pôsobí prostredníctvom spoločnosti Deichmann-Obuv SK, s.r.o., v roku 2004, kedy otvorila svoju prvú predajňu v Košiciach. Momentálne prevádzkuje 58 obchodov s obuvou po celej krajine a zamestnáva 344 ľudí. Skupina Deichmann je pritom zastúpená v 24 krajinách, kde prevádzkuje viac ako 3 500 predajní. Vlani oslávila spoločnosť, ktorá je stále rodinným podnikom, svoje 100. výročie založenia. Obrat celej skupiny Deichmann, ktorá zamestnáva zhruba 35 tis. pracovníkov, v minulom roku dosiahol 4,6 mld. eur, keď celkovo predala 167 mil. párov obuvi.

Súvisiace články

Aktuálne správy