Podujatie Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR

Podujatie Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR s názvom Presadni na bicykel sa uskutoční v stredu 17. septembra od 14.00 h do večerných hodín na námestí obchodného centra Eurovea v Bratislave.
V stánku MDVRR SR si budú môcť návštevníci vyskúšať tieto aktivity: – bicyklom za zdravím (propagácia cyklistiky prostredníctvom rotopedov a súťaž o štyri bicykle), – zachráň cyklistu (ukážky prvej pomoci v spolupráci s Červeným krížom), – cyklokvíz (anketa o bezpečnosti na bicykli, pretože len ten, kto pozná pravidlá cestnej premávky neohrozuje seba ani ostatných), – rýchly kurz cyklistiky s inštruktorom (tipy a triky ako zvládať bicykel), – oprav svoj bicykel (ukážky ako opraviť jednoduché poruchy a na čo si dať pozor), – mini cyklo škola (prenosné detské dopravné ihrisko), – simulátor opitosti (okuliare), – simulátor prevrátenia vozidla.

Na podujatí bude k dispozícii okrem hovorcu aj národný cyklokoordinátor Peter Klučka.

Podujatím Presadni na bicykel sa MDVRR pripája k Európskemu týždňu mobility. V tomto roku sa rezort sústredí nielen na propagáciu samotnej cyklistiky, ale aj na otázky bezpečnosti a zdravia. Zvyšujúci sa počet cyklistov na slovenských cestách sa totiž odráža aj v zvýšenom počte dopravných nehôd s účasťou cyklistov. TASR o tom dnes informovali hovorca MDVRR SR Martin Kóňa.

Súvisiace články

Aktuálne správy