Rusko nepotvrdilo termín trojstranných rokovaní o plyne

Ruské ministerstvo energetiky informovalo, že Rusko od Európskej komisie dostalo pozvánku na rokovania o spore týkajúcom sa cien plynu, avšak o mieste a dátume rokovania sa ešte diskutuje.

Ruské ministerstvo energetiky vo štvrtok dostalo pozvánku od Európskej komisie (EK) na trojstranné rokovanie medzi Ruskom, Ukrajinou a EK. Témou rokovaní je spor medzi Ruskom a Ukrajinou o cenách plynu. Zo stanoviska EK vyplýva, že rokovania sa uskutočnia 20. septembra v Berlíne. Ruské ministerstvo energetiky však uviedlo, že o mieste a dátume rokovania sa ešte diskutuje. „V súčasnosti zainteresované strany diskutujú o mieste a dátume stretnutia,“ uviedol ruský rezort energetiky vo svojom stanovisku.

Hovorkyňa EK Marlene Holznerová vo štvrtok informovala, že predstavitelia Ukrajiny, Ruska a EK sa stretnú na novom kole rokovaní o spore Kyjeva a Moskvy, ktorý sa týka cien za plyn, 20. septembra. „Poznáme dátum trojstranných rokovaní medzi ruskými partnermi, ukrajinskými partnermi a nami. Bude to 20. septembra v Berlíne,“ povedala Holznerová.

Súvisiace články

Aktuálne správy