Z čoho sú znepokojení bohatí investori?

 Bohatí investori počas tohto roka v lete mali väčší pesimizmus, čo sa týka pesimizmu na vývoj ekonomiky.

 

Bohatí investori počas tohto roka v lete mali väčší pesimizmus, čo sa týka pesimizmu na vývoj ekonomiky. Mnoho z nich ako jedny z najväčších potenciálnych nebezpečenstiev uviedlo krízy na Blízkom východe a na Ukrajine.

Augustový index dôvery bohatých investorov (Millionaire Investor Index) od spoločnosti Spectrom Group ukazuje, že dôvera milionárov medzimesačne zostáva zhruba nezmenená a je stále hlboko pod úrovňou dôvery dosahovanej v mesiaci jún roka 2014. Kým milionári sú všeobecne optimistickejší, než menej bohaté domácností, dosiahnuté úrovne počas júla a august zastavili stabilný štvormesačný nárast v predošlých mesiacoch.

Podobné: 4 najväčšie chyby, ktoré robia investori

Hlavné dôvody: Problémy na Blízkom východe a na Ukrajine. Keď však boli požiadaní o to, aké správy najviac ovplyvňujú ich ekonomický výhľad, najväčší počet milionárov (49 percent), ako dôvod uviedlo „medzinárodné problémy.“ To bolo nasledované „politickým prostredím“ a „nezamestnanosťou“, ktoré uviedlo 8 percent týchto investorov. Správy o celkovom stave hospodárstva uviedlo iba 6 percent milionárov.

V správe sa ďalej píše: „Svetové krízy od Ukrajiny cez Izrael, po Irak majú priamy vplyv na ekonomický výhľad bohatých investorov.“

Nervozita v zámorí urobila týchto milionárov trochu viac opatrných pokiaľ sa jedná o akcie. Počet milionárov, ktorí majú v úmysle investovať do akcií klesol o 3 percentá. Počet milionárov, ktorí plánujú investovať do dlhopisov klesol o 1,7 percenta.

Zdroj: Millionaire Corner

Súvisiace články

Aktuálne správy