Ceny ropy mierne klesli, americká WTI sa obchoduje pod 95 USD za barel

Ceny ropy dnes mierne klesli. Americká WTI sa obchoduje pod hranicou 95 USD (72,24 eura) za barel. Podľa obchodníkov ide o reakciu na stredajší (3. 9.) prudký nárast cien čierneho zlata. Jednou z príčin zdraženia boli aj očakávania, že oživovanie ekonomiky USA naberá na sile. Informovali o tom agentúry DPA, Bloomberg a RTTNews.
Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s októbrovým kontraktom sa dnes ráno o 8.03 SELČ predával po 94,87 USD. To je o 67 centov menej ako v stredu na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas stredy posilnil o 2,66 USD alebo 2,9 % a obchodovanie uzavrel na úrovni 95,54 USD za barel. Októbrový kontrakt na severomorskú ropu Brent dnes ráno zlacnel o 71 centov na 102,06 USD za barel.
V ďalšom priebehu dňa by sa o nové impulzy mohlo postarať rozhodnutie Rady guvernérov Európskej centrálnej banky, ktorá bude rokovať o nastavení menovej politiky, a viaceré makroekonomické údaje z USA. Americké ministerstvo energetiky okrem toho popoludní zverejní správu o stave ropných rezerv. Experti počítajú s ich poklesom.

Súvisiace články

Aktuálne správy