Začal tender na výjazdy zásahových jednotiek na pobočky pošty

Slovenská pošta plánuje za represívne výjazdy zásahových jednotiek polície, resp. bezpečnostnej služby na svoje narušené objekty počas štyroch rokov zaplatiť predbežne takmer 2,5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Slovenská pošta, a. s. už vyhlásila avizovanú verejnú súťaž na represívny výjazd zásahových jednotiek vo svojich narušených objektoch. Predpokladaná cena tejto služby počas štyroch rokov je 2,456 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Vybraný poskytovateľ bude preverovať narušenie chránených objektov pošty na základe oznámenia Multifunkčného dohľadového centra alebo prijatia signálu o narušení objektu na pult centrálnej ochrany. Ponuky uchádzačov spomedzi polície a súkromných bezpečnostných služieb sa majú otvárať 5. septembra. Záujemcovia majú preukázať, že v rokoch 2011 až 2013 dosiahli v uvedenej oblasti celkový obrat minimálne 1,8 mil. eur bez dane.

Pošta musela súťaž vyhlásiť z dôvodu ukončenia platnosti zmluvy, na základe ktorej zabezpečovala represívne výjazdy k narušeným objektom doposiaľ. Povinnosť riešiť bezpečnosť jej vyplýva najmä z Aktov Svetovej poštovej únie, zo zákona o poštových službách, z licencie na poštové služby, ako aj z požiadaviek na kvalitu poskytovaných služieb.

Slovenská pošta, a. s. vznikla 1. januára 1993 ako štátny podnik so sídlom v Bratislave, od 1. marca 1996 má centrálu v Banskej Bystrici a od 1. októbra 2004 sa zmenila na akciovú spoločnosť. Jej akcionárom je štát v zastúpení Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má základné imanie vo výške 214,3 mil. eur a prevádzkuje sieť viac ako 1 500 plne automatizovaných pobočiek. Spoločnosť tak môže okrem klasických poštových služieb poskytovať aj finančné, bankové, komunikačné a elektronické služby.

Súvisiace články

Aktuálne správy