Transpetrol bude Českej rafinérskej dodávať ropu aj v rokoch 2015 a 2016

Slovenský prepravca ropy, spoločnosť Transpetrol, a. s., bude prepravovať ropu pre Českú rafinérsku, a. s., aj v rokoch 2015 a 2016. Zástupcovia oboch podnikov podpísali na dnešnom stretnutí v Bratislave dodatok k Zmluve o preprave ropy ropovodmi Družba a Adria na rok 2013.
Na základe uzatvorenej zmluvy sa predpokladá, že Transpetrol dodá rafinérii v Česku rovnaký objem ropy Rebco, ako prepravil v roku 2013 a plánuje prepraviť aj v tomto roku. Nemení sa ani tarifná politika. Predpokladaný objem, ktorý by mal v roku 2015 do rafinérie prúdiť, je do 4 miliónov ton ropy, rovnaké množstvo je naplánované aj na rok 2016. To garantuje Transpetrolu objem tržieb viac ako 18 miliónov eur.
„Touto zmluvou sme zároveň potvrdili stabilizáciu prepravy ropy ropovodom Družba do českej rafinérie a upevnili korektnú a dlhoročnú vzájomnú spoluprácu. V náročnom období, ktorým prechádza petrochemický priemysel, ide o zásadné pozitívne ukazovatele obchodných rokovaní,“ uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Transpetrolu Ivan Krivosudský.
Prostredníctvom ropovodu Družba je prepravovaná ropa z Ruskej federácie do rafinérie v Litvínove, ktorá patrí spoločnosti Česká rafinérska, a. s. Časť ropovodu, prechádzajúcu územím Slovenska, spravuje spoločnosť Transpetrol, a. s.

Súvisiace články

Aktuálne správy