Tržby spoločnosti Gabor vlani presiahli 90 mil. eur

V roku 2013 firma preinvestovala 1,7 mil. eur, z toho takmer jeden milión do výstavby nových logistických priestorov a skladovej techniky

Výrobca obuvi, spoločnosť Gabor, dosiahol v minulom roku tržby vo výške 90,2 mil. eur. Podľa zverejnených hospodárskych výsledkov obuvníci z Bánoviec nad Bebravou vyrobili 3,17 mil. párov topánok, čo predstavuje medziročný nárast o 10 %. „V uplynulom roku sa nám podarilo zvýšiť predaj obuvi na tradičných trhoch a zároveň sme sa presadili aj na nových. To si vyžiadalo zvýšenie objemu produkcie o 10 percent a v konečnom dôsledku to viedlo k zvýšeniu tržieb,“ uviedol konateľ spoločnosti Juraj Vodička.

V ostatnom roku firma preinvestovala 1,7 mil. eur, z toho takmer jeden milión do výstavby nových logistických priestorov a skladovej techniky. Súčasťou stavby bol aj sklad materiálu na recykláciu a sto nových parkovacích miest pre zamestnancov.

Koncom roka 2013 spoločnosť zamestnávala 1 613 zamestnancov, čo je o 125 viac ako v roku 2012. Výrobca obuvi sa angažuje aj v podpore odborného vzdelávania mládeže. V roku 2013 sa stal jedným zo zakladajúcich členov projektu fit4future. Podniky, ktoré majú silný dopyt po kvalifikovaných technických pracovníkoch, sa združili do iniciatívy pod hlavičkou Slovensko-nemeckej obchodnej a priemyselnej komory (SNOPK) s cieľom zlepšiť spoluprácu medzi školami a praxou.

Denná produkcia v závode v Bánovciach nad Bebravou je v súčasnosti takmer 15 tisíc párov dámskej obuvi. „Produkciu v tomto objeme plánujeme udržať aj v tomto roku,“ uzavrel Vodička. Spoločnosť Gabor, s. r. o. pôsobí na slovenskom trhu od roku 1996. Firma je 100-percentnou dcérou spoločnosti Gabor Shoes AG, Rosenheim, Nemecko. Na Slovensku prevádzkuje výrobný závod v Bánovciach nad Bebravou. Od roku 1996 spoločnosť investovala na našom území 38 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy